Mina dikter i urval, EBOK – 2014

mina_dikter-1

Förord

Svårt och kanske lite tråkigt hör man ibland om dikter. De är inte ovanliga omdömmen. En bok kan innehålla flera hundra sidor. En dikt kan komprimerat innehålla en hel bok. Dikter kan man läsa överallt, bussen, taxin, på en parkbänk, på en restaurang – ja kort sagt överallt. Det går fort men man kan få en upplevelse utanför det vanliga även lång tid efteråt. En bok innehåller ofta författarens idé om vad boken vill meddela läsaren. Det kan vara en mening, några rader inbäddat i handlingen. som komprimerar bokens budskap. Dikter är oftas just den komprimerade delen om vad man vill säga till sin läsare. Dikter innehåller mer målande utryck för olika företeelser. Ett ord eller en rad målar ut känslor som diktaren har tänkt och läsaren får i sin tur färga tanken på sitt eget sätt.

Tidens ros

en aning för sent

insåg jag att tiden fanns

den slet i mitt hår

stormade fram

genom mina tankar

den åt mitt liv

plockade isär mina minnen

formade en annan värld

som är min just nu

ingen annan vi får

tidens ros färgas av

våra drömmar

och bedrar oss med sin skönhet

Lågkolhydratkost, om maten på din talrik – EBOK 2013

lh-kost-1

Förord

Innan människorna började odla jorden var det helt enkelt omöjligt att få i sig så mycket socker och kolhydrater som är möjligt idag.

Att ändra sina matvanor är svårt och kan bli en lång process. Det lönar sig om man har tålamod och planerar i små steg som leder till slutmålet. Jag hoppas att denna bok kan bli en väckarklocka och vändpunkt för dig. Att fortsätta att leva av kolhydrater och socker gör dig sjukare och tyngre än du behöver vara – så tänk på saken.

Den här boken baserar sig på min pappersbok ”kolhydratfällan – ISBN 978-91-637-1529-7